Werkwijze

schuine-daken-tot-45_02

Met Sedumbedekking.nl bieden wij een totaaloplossing voor uw dak. Niet alleen leggen we de beplanting aan, ook inspecteren we uw complete dak. Zodoende bent u ervan verzekerd dat uw dakconstructie geschikt is en het tuintje op uw dak op de juiste manier is aangelegd.

Inspectie en advies

Sedumbedekking.nl is verbonden aan een aannemersbedrijf in Giesbeek. Daardoor beschikken we over de bouwtechnische kennis die nodig is om de sedum bedekking op een verantwoorde manier aan te leggen. Wanneer sedumdakbedekking niet goed wordt aangelegd, of wanneer de dakconstructie niet geschikt is, kan dit immers tot problemen leiden. Het dak kan gaan lekken of andere gebreken gaan vertonen. Kiest u voor Sedumbedekking.nl, dan begint onze aanpak met de inspectie van uw dak. We onderzoeken of de constructie geschikt en sterk genoeg is voor de aanleg.

Aan de hand van de inspectie stellen we een advies en een plan van aanpak op. Hoewel we ernaar streven om het geheel zo licht mogelijk te maken, zorgt de beplanting vanzelfsprekend voor extra gewicht en druk op uw dak. Is uw dakconstructie niet (meer) in goede staat, dan kan het gebeuren dat we adviseren om het dak te vervangen, te isoleren of op een andere manier te verbeteren.

Ook de ligging van uw dak ten opzichte van de zon, de wind en andere bebouwing en beplanting, kan invloed hebben op het advies. Daarnaast controleren we of de afvoer van het regenwater in orde is. Voordat we beginnen weet u exact waar u aan toe bent, dus u komt niet voor nare verrassingen te staan.

Plat dak én schuin dak

Sedum bedekking is uitermate geschikt voor platte daken, maar ook voor schuine daken tot een bepaalde helling. Op schuine daken brengen we een beveiliging aan, om te voorkomen dat de beplanting gaat schuiven. Dat doen we door een omlijsting aan de dakgoot te bevestigen.

Aanleggen en groeien

Bent u tevreden over het plan, dan gaan we aan de slag om uw sedumdakbedekking aan te leggen. Die bestaat uit een aantal elementen. Bovenop komt uiteindelijk het substraat, waarin de plantjes gezaaid worden. Langs de randen van uw dak plaatsen we uiteindelijk een strook grind, die helpt bij de afvoer van het water.

De hoeveelheid substraat die we gebruiken – en daarmee de dikte van de laag – is afhankelijk van de mogelijkheden en wensen. Hoe meer substraat, hoe meer mogelijkheden er zijn voor de beplanting en hoe mooier en kleurrijker uw dak wordt. Net als iedere gewone tuin, heeft ook het tuintje op uw dak tijd nodig om tot bloei te komen. Gelukkig hoeft u daar maar weinig voor te doen. Tenzij het erg lang droogt blijft heeft de sedum beplanting geen extra voeding of water nodig, dus u kunt vanaf dag één genieten van de ontwikkeling van het paradijsje op uw dak.

Kosten van sedum dakbedekking

De kosten van de aanleg van een groendak liggen bij Sedumbedekking.nl niet vooraf vast. Die zijn namelijk voor een belangrijk deel afhankelijk van de staat van uw dak. Na de inspectie weten we voldoende om een goede en scherpe offerte te maken. Daardoor bent u verzekerd van de juiste oplossing in uw situatie.